DERVENTA, 13. februara – Ognjenka C. (39), čistačica u derventskom kafiću “Monte karlo”, njen sin Nemanja C. (21) i njen nevjenčani suprug Željko V. (22) uhapšeni su zbog sumnje da su dogovorili pljačku u tom kafiću, saznaju “Nezavisne”.

 20200213125802_583702

Naime, Ognjenka C. osumnjičena je za lažno prijavljivanje krivičnog djela dok se njen sin i nevjenčani suprug sumnjiče za tešku krađu, a svi osumnjičeni su iz Dervente.

Kako saznajemo, Ognjenka C. koja čisti kafić “Monte karlo”,  policiji je u srijedu, nešto prije šest časova prijavila da je po dolasku na posao, kada je otključala i otvorila ulazna vrata lokala, nepoznati muškarac ušao za njom i oborio je na pod.

Prijavila je da je muškarac zatim obio aparat za igre na sreću,  ukrao novac i pobjegao.

Policija iz policijske stanice Derventa je postupila po ovoj prijavi, a kako je saopšteno iz Policijske uprave Doboj, došli su do saznanja da su zapravo krivično djelo počinili prijaviteljka odnosno O.C, zajedno sa N.C. i Ž.V.

Ističu da je ona, s obzirom na to da posjeduje originalni ključ ulaznih vrata ovog objekta, otključala vrata, a nakon toga su osumnjičeni muškarci razvalili metalnu kasu.

Kako saznajemo, iz aparata za igre na sreću ukrali su oko 900 KM, a nakon toga pobjegli automobilom.

“Zahvaljujući brzoj reakciji policije sav ukradeni novac je pronađen i biće vraćen”, navode iz policije.

Saznajemo da je policija osim novca, pronašla i alat za koji se sumnja da je njim počinjeno djelo.

Takođe, saznajemo i da je trojac, kada je vidio da je uhvaćen u laži, priznao policiji da pljačke zapravo nije ni bilo.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj će protiv Ognjenke C. biti dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu lažno prijavljivanje krivičnog djela, dok će protiv Nemanje C. i Željka V. biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu teška krađa.

 

Nezavisne