LAKTAŠI, 06. juna – U petak, 8. juna 2018. godine, od 9 do 14 časova u JU Dom zdravlja “dr Mladen Stojanović” Laktaši, održaće se drugi dio akcije darivanja krvi, posvećene Svjetskom danu dobrovoljnih davalaca krvi.

Dobrovljni davaoci krvi

 

Ova humanitarna aktivnost okupiće sve članice Saveza. Prema najavama, uz članice Saveza akciji će prisustvovati i saradnici iz Beograda, Kragujevca, Pirota i Novog Sada.

“Biti human biti velikodušan, biti topao i osjećajan su karakteristike ljudi koji se danas, pogotovo u ovo teško vrijeme , izuzetno cijene. Pomoći, pružiti ruku kada je potrebna, posebno onima koji su teško bolesni velika je stvar. Zato se trebamo okrenuti oko sebe, jer već na prvom koraku možemo učiniti dobro djelo zbog koga ćemo biti sretni cijeli život. Neopisiv je osjećaj kada vidiš radost u očima osobe kojoj si pomogao na bilo koji način i bilo kojom gestom. “Čovjek je velik koliko pomaže i daje drugima”, riječi su Božice Malinić, iz Društva dobrovoljnih davalaca krvi iz Laktaša, koje nas obavezuju da razmislimo o humanosti.

Društvo je aktivno već 20  godina. Organizovalo je veliki broj akcija darivanja krvi i obezbjedilo 4500 namjenskih jedinica krvi za poznatog primaoca, na intervencije građana širom RS.

Koliko su učesnici ovakvih akcija veliki ljudi, ne treba ni pričati, ali opet, kad vidimo prelijepe gestove zahvalnih pojednicaca, ne možemo da ne podjelimo to sa našim čitaocima.

Popularna društvena mreža “Fejsbuk”, doprinosi da se takvi gestovi daleko vide i čuju, pa tako i u našem slučaju, mi prenosimo sve riječi pohvale upućene Nedi, radnici Ju Dom zdravlja “Mladen Stojanović”.

34343793_1962004843831903_3926089322498883584_n

I u petak se očekuje da akcija bude uspješna, a svi koji dođu trebali bi sa sobom ponijeti ličnu kartu. Bitno je napomenuti i da svi dobrovoljni davaoci krvi moraju biti punoljetni, a evo i jedan simpatičan podatak – ne smiju biti neuhranjeni, odnosno moraju imati više od 55kg.

 

Foto: Opština Laktaši