LAKTAŠI.30.januara-  Ribolovac, samotnjak sa Save, graditelj brodova i čamaca, veseljak i harmonikaš Ahmet Sarač koji više vremena provodi u svome brodiću „Kormoran“ na reci nego u kući u Lipovači, prkosi dubokim temperaturnim minusima.

O9YktkqTURBXy85N2IxOWM3YTU4ZDlmZWEwNDQ1ZjI5MzhhYmJjZTNhOS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA
Foto: Milan Pilipović / RAS SrbijaAhmet Sarač

Njemu, kaže, hladnoća uopšte ne smeta i zato je svoju otpornost na sneg i mraz demonstrirao izležavanjem u čamcu punom snega.

– Zdrav sam, imam dovoljno fizičke kondicije, hranim se ribom iz Save, pozitivno razmišljam i volim život i ljude. Ipak, voda je moje najugodnije mesto za život, bez obzira da li su to vreli letnji dani ili zima – kazao nam je Sarač, poznat ovde kao gradiški Milenko Jeftić, Banjalučanin koji se zimi kupa u Vrbasu.

Foto: Milan Pilipović / RAS Srbija

– Naravno da se i ja kupam u Savi jer je ona čista. Sada je u vodi toplije nego na obali, u snegu ili u čamcu – priča Ahmet Sarač koji, posle epizode u snegu greje se uz kuvano vino, rakiju i ribu sa roštilja koju sa prijateljima priprema na vodenoj platformi.

 

/Blic.rs/