LAKTAŠI, 21. avgusta – Četvoromjesečni dječak Mak, njegova majka Ramajana i otac Emir bezbrižno su putovali kući, planirajući proslavu rođendana glave porodice, ali je u par sekundi sve nestalo. Sudar s kamionom ugasio je tri srca i zauvijek ostavio bol i prazninu u životima njihovih najmilijih.

Dragan Livnjak (19) iz Banje Vrućice u subotu je ispratio dvije sestre, majku i oca na krštenje djeteta svojih rođaka.

Čekajući njihov povratak i prepričavanje kako je slavlje proteklo, dočekao je zastrašujuće vijesti.

Životi njegove sestre Dragane i majke Svjetlane, tuđom krivicom, ugašeni su u sudaru sa “audijem” u Buletiću kod Teslića.

Otac Zoran i četvorogodišnja sestra Sofija još su u komi. Priključeni su na respiratore i bore se za život u UKC Republike Srpske.

Krivicom vozača, koji je bio drogiran i pod uticajem alkohola, bez majke i oca ostali su maloljetni Danilo i Ilija Hršum iz Pala. Njihovi roditelji Danijela i Dario Hršum poginuli su 11. avgusta kod tunela Kalovita brda na putu Ljubogošta – Pale.

Stradali su na kilometar od svoje kuće, u kojoj su ih sinovi čekali.

Statistike MUP-a Republike Srpske ukazuju da su jul i avgust najkritičniji mjeseci u godini, kada na drumovima strada najviše osoba. Upravo zbog toga na ulicama je vidljivo pojačano prisustvo policije, radara, presretača…

U sklopu kampanje “Vozi oprezno – putuj bezbjedno” u toku je represivna policijska akcija kontrole saobraćaja, koja je u julu dala rezultate.

RTRS

1 KOMENTAR

Comments are closed.