LAKTAŠI, 24. septembra – Dve osobe su poginule u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile na području Srpca i Banjaluka, potvrdila je portparol Okružnog javno tužilaštva Banjaluka Maja Đaković-Vidović.

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

– Na magistralnom putu Srbac-Derventa, u mestu Korovi, sinoć je došlo do sudara putničkog vozila “opel zafira”, kojim je upravljao Fahir Merdžanović (63) iz Gradačca i traktora s prikolicom, za čijim volanom je bio Teodor Knežević (72) iz Kobaša kod Srpca. Smrtno je stradala Izeta Merdžanović (62) iz Gradačca, koja je bila na mestu suvozača u “opelu” – rekla je Vidović-Đaković, prenosi Fena.

U drugoj saobraćajnoj nesreći, na magistralnom putu Banjaluka-Gradiška, u Mahovljanima, rano jutros poginuo je Nebojša Balaban. Vidović-Đaković je pojasnila da su u ovoj saobraćanoj nesreći učestvovala tri vozila, putnički automobil “volkswagen golf”, kojim je upravljao Darko Popović (46) iz Gradiške, drugi učesnik je teretno vozilo “sitroen”, za čijim volanom je bio Nebojša Balaban (71) iz Sefereovaca kod Gradiške te kamion“man” s prikolicom, kojim je upravljao Ermin Orman iz Fojnice.

U oba slučaja obavljeni su uviđaji, a dežurni tužilac je naložila da se preduzmu sve istražnje radnje i mere na utvrđivanju uzroka saobraćajnih nesreća. Biće obavljena i obdukcija tela stradalih.

 /Blic.rs/