U crnogorskom etnoselu “Montenegro” koje je od Nikšića udaljeno 34 kilometra i ove godine oranizovano je natjecanje u ležanju. Prema riječima organizatora, ovo jubilarno, deseto po redu, natjecanje održaće se danas.

Nagrada za pobjednika iznosiće 300 eura.

“Prva nagrada 300 eura. Pravila su ista: Uživanje, spavanje, čitanje knjiga, hrana, piće sve je dopušteno osim ustajanja”, stoji u obavijesti koja je objavljena na Facebooku. Ove godine pravila su malo izmijenjena pa će sudionicima svakih osam sati biti dopušteno da odu na toalet.

Početkom godine organizatori su saopštili da zbog koronavirusa organizuju “natjecanje u samoizolaciji umjesto u ležanju”. Svi sudionici moraju se pridržavati pravila koja predviđaju da sami borave u kolibi i nigdje ne izlaze, da održavaju kolibu čistom te da ne koriste telefon, televizor, alkohol i duhan. Organizatori su osigurali hranu za sedam dana, a ako neko bude zaista uporan, i duže. Bile su dopuštene knjige, crtanje i “sve što je zdravo za dušu čovjeka”, a pobjednik je i tada dobio nagradu od 300 eura.

N1

1 KOMENTAR

Comments are closed.