LAKTAŠI, 09. jula – JU Narodna biblioteka „Veselin Masleša“ Laktaši Vas poziva na muzičko-poetsko veče za djecu koje će se održati u srijedu, 14. jula sa početkom u 19.30 časova na Rimskim termama. Gost programa je Goran Veselinović, autor zbirke pjesama i priča za djecu „Čudesni svijet“ koju ćemo ovom prilikom promovisati, a piščeva harizma, smisao za humor i ljubav prema muzici, a posebno prema gitari je ono što će učiniti da ova veče izgleda drugačije nego uobičajene promocije.

Goran Veselinović rođen je 17.05.1984. godine u Banja Luci. Pravnik je po zanimanju. Poezija mu je zastupljena u brojnim književnim časopisima i zbornicima.

„Zbirkom pesama i priča „Čudesni svijet“ Goran Veselinović je već igradio uzlaznu putanju svog književnog stvaralaštva za decu. Pisac se poigrava rečima i tom čarolijom stihova, veselošću i razigranošću bez ikakve muke dokazuje da mu je svet detinjstva i mašte veoma blizak. Do samog kraja ostaje dosledan svome stilu, tako da su pesme u ovoj zbirci ne samo duhovite, već i poučne, pa je ova oaza kreativnosti dragocena svakom od nas. Кnjiga je namenjena ne samo deci, već i svima nama koji još uvijek budni sanjamo. Stihom nas vešto vraća u sećanje na vlastito detinjstvo i zbirka „Čudesni svijet“ s punim pravom spada u one knjige koje se dugo pamte i nakon sklapanja njenih korica.“

Bojana Stupar – Кnjiževnica

Novi Sad 05.011.2020. godine