Fotro: David Maung/EPA

 

Nakon što je proljećni broj izašao ove nedjelje, uprava magazina Plejboj najavila je da prekida štampanje legendarnog časopisa. 

Odluka o kojoj su dugo raspravljali finalizovana je izbijanjem virusa korona, što je dodatno osiromašilo prodaju, prenosi B92.

U saopštenju za medije, generalni direktor Ben Kon je rekao da je prekid proizvodnje sadržaja i lanca snabdijevanja usljed pandemije virusa postajao sve jasniji i kako ih je to natjeralo da ubrzaju odluku o kojoj su dugo razmišljali.

Postavili su pitanje kako mogu da transformišu proizvod tako da bolje odgovara onome što danas potrošači žele.– Počećemo da objavljujemo čitav naš sadržaj onlajn, uključujući Plejboj intervju i naravno naše duplerice – najavio je Kon.

Nastavio je da nije iznenađujuće da se navike korišćenja medija mijenjaju s vremenom.

Od 2021. godine u štampanom izdanju pojaviće se samo novi periodični formati poput posebnih edicija, navodi Kon, a prenosi britanski Miror.

Časopis za zabavu za odrasle osnovao je Hju Hefner 1953. godine, a u njemu su se našle između ostalih i Merilin Monro, Naomi Kembel, Kim Kardašijan i Sindi Kraford.

 

Srpskainfo