LAKTAŠI, 26. aprila – Predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović danas je dodijeljen “Zlatni grb” grada Laktaši povodom Dana grada.


Cvijanovićeva je istakla da su Laktaši perspektivan grad koji se razvija uz pomoć institucija Republike Srpske i čestitala je dobijanje statusa grada, što će, kako je rekla, otvoriti nove perspektive.

Ona je ocijenila da je lokalna uprava pokazala veliku agilnost i spremnost da delegira projekte važne za razvoj Laktaša.

– Vlada, predsjednik Republike i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik će čvrsto stajati uz ono što jesu potrebe svih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj – istakla je Cvijanovićeva na svečanoj akademiji povodom Dana grada Laktaši.

Ona je izrazila zadovoljstvo što će u Laktašima biti izgrađen moderan srednjoškolski centar.

– Zadovoljna sam i srećna što smo u prethodnom periodu renovirali i osposobili neke škole i povećali kapacitet vrtića. Ima još ambiocioznih planova za vrtiće što će zajedno raditi Kabinet predsjednika, Vlada i lokalna zajednica – rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, sjajna je budućnost Laktaša u kojima je koncentrisana poslovna inicijativa.

– Značajan je privredni rast Laktaša, a institucije Srpske će podržati sve lokalne zajednice i svako mjesto u Srpskoj – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je poželjela Laktašima i njegovim stanovnicima dalji napredak.

Na svečanoj akademiji dodijeljeno je više priznanja pojedincima i institucijama.

Svečanoj akaedmiji prisustvovali su potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić, ministri u Vladi Republike Srpske, predstavnici lokalnih zajednica i institucija.