BANJALUKA, 25. februara – Sredinom juna 2018. godine, pri Medicinskom fakultetu u Banjaluci, otvoren je Specijalistički centar “Dentalna klinika”.
 Zubar
Foto: Ilustracija

Misija klinike je primarno obrazovanje budućih stomatologa i specijalizanata, orijentisanih više prema praksi s ciljem samostalne i kreativne primjene stručnih znanja specifičnih za pojedina stručna područja.

Zadatak je organizovanje i izvođenje naučno-stručnih studija, obrazovanje studenata i specijalizanata stomatologije kojima se tokom studija prema Bolonjskom procesu, omogućava mobilnost u okviru evropskog visokoškolskog prostora i ravnopravan položaj u Evropi nakon završetka studija.

“Dentalna klinika” sadržajno obuhvata teorijska i primijenjena znanja, uključujući i stručnu praksu.

– U okviru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, već izvjesno vrijeme i sa velikim uspjehom radi Specijalistički centar “Dentalna klinika”. To je ujedno najsavremeniji i najopremljeniji centar te vrste u Republici Srpskoj, čiji je cilj pružanje dentalnih usluga i edukacija stručnog kadra iz svih oblasti stomatologije. Dentalna klinika je jedina organizaciona jedinica Univerziteta, koja pored obrazovne funkcije nudi usluge i građanstvu. Pacijenti imaju mogućnost da na jednom mjestu dobiju cjelokupnu uslugu od strane renomiranih stručnjaka, u ugodnom ambijentu opremljenom po svjetskim standardima – kaže prof. dr Ranko Škrbić, dekan Medicinskog fakulteta u Banjaluci.

Usluge u “Dentalnoj klinici” mogu dobiti svi građani sa zdravstvenom knjižicom.

Zahvaljujući ugovoru sa Fondom zdravstvenog osiguranja, kao i ugovorima sa većinom Domova zdravlja Republike Srpske, vrata Klinike su otvorena za sve građane sa zdravstvenom knjižicom za sve specijalnosti – oralna hirurgija, stomatološka protetika, ortopedija vilica, bolesti zuba i endodoncija, parodontologija i oralna medicina, te dječija i preventivna stomatologija.

“Dentalna klinika” ima mogućnost i izrade protetskih nadoknada.

zubni tehnicar

U savremenom Zubotehničkom laboratoriju izrađuju se sve vrste protetskih nadoknada, kao i ortodontskih aparata. Klinika ima i savremene RTG aparate za intraoralna i ekstraoralna snimanja što doprinosi dijagnostici, a time i planu terapije stomatoloških oboljenja.

Vrhunski stručnjaci koji rade na klinici su potvrda da sve ide u pravom smjeru.

Angažovanjem vrsnih profesora iz Beograda i Novog Sada, kao i afirmisanih specijalista, Klinika nudi timsku i kreativanu primjenu stručnih znanja specifičnih za složene slučajeve i kompleksne zahtjeve kao što su deformiteti vilica i zuba. Pružanjem vrhunske dentalne usluge pacijentima, isključivo radom po pravilima struke, neprestano se ulaže u obrazovanje i znanje, ali i u nove tehnologije, materijale i savremene trendove liječenja.

Želja svih je da “Dentalna klinika” postane lider u razvoju dentalnih usluga u Republici Srpskoj.

– Pacijentu se pristustupa individualno, kako bi se odabrao najbolji mogući način stomatološke terapije, a zadovoljstvo naših pacijenata se ogleda u hiljadama zadovoljnih osmijeha i svakodnevno punim čekaonama pacijenata iz cijele regije. Prema tome, kontinuiranim predanim radom i iskustvom, praćenim vrhunskim evropskim i svjetskim normama iz oblasti dentalne medicine, Klinika je na putu zauzimnja liderske pozicije u pružanju i razvoju dentalnih usluga na teritoriji Republike Srpske –  zaključio je prof. dr Škrbić.

Izvor: stomatologija.me