LAKTAŠI, 23. decembra – Imaju li poštenje i snalažljivost veze jedno sa drugim? Gdje je granica? Gdje su moralna načela, pitamo se nakon jučerašnjeg slučaja, koji se desio na parkingu ispred Doma zdravlja “Mladen Stojanović” u Laktašima.

parking

Redakciji “Glasa Laktaša” stigla je priča o uplaćenom tiketu za parking. Naime, radi se o tiketu koji je uplaćen na parkingu ispred Doma zdravlja “Mladen Stojanović”, i koji je dotična osoba, iz opravdanih razloga,  zakačila za retrovizor automobila, sa vanjske strane.

parking1

“U pitanju je automobil moje radne koleginice, kojem je već bio istekao prethodni uplaćeni tiket. Da bi izbjegla kaznu za neplaćeno korišćenje parkinga, uplatila sam novi tiket, ali pošto nisam imala ključ od auta, da ubacim tiket unutra, ostavila sam ga na vjetrobransko staklo, ispod brisača, nadajući se da ga niko neće uzeti “, kaže za “Glas Laktaša” akter ove priče.

Ono što nas je fasciniralo, neugodno iznenadilo, je činjenica da je taj isti uplaćeni tiket, nestao u roku od pet minuta.

parkin3

Neko ga je uzeo, otuđio, okoristio se njim. Valjda mu je bila od koristi 1KM,  i sat vremena plaćenog parkinga.

Možda za ovakav čin i postoji opravdanje, ali ga trenutno, mi ne možemo naći. Ostaje nam samo da objavimo priču sa laktaških ulica, i prepustimo vam da sami prosudite, koliko smo dobri sugrađani jedni drugima.