“Zoo kutak” u Kamenici nadomak Niša nedavno je postao bogatiji za još jednog stanovnika, a priča o njegovom spasavanju, raznježila je kako Nišlije, tako i korisnike društvenih mreža.

Udruženje “Zoo planet” otkupilo je magarca zahvaljujući donacijama građana, a predsjednik tog udruženja Dušan Stojanović je rekao da je to bilo možda i najdirljivije spasavanje jedne životinje od kako “Zoo kutak” postoji, pišu Niške vesti.

– Kada je vlasnik rekao da, ukoliko magarca ne otkupimo, već sutradan odlazi na klanicu, podigao je glavu, pogledao me i počeo da njače. Prišao mi je, naslonio glavu na stomak i krenule su suze. Te njegove suze mi nisu dozvolile da ga ostavim. Čekao je da krenemo, naslonjen na mene. Magarca smo odmah pokupili, a vlasnika sam zamolio da odložimo plaćanje jer u tom trenuktu nismo imali para – kazao je Stojanović.

Prema njegovim riječima, magarac je cijelim putem plakao i prestao je tek kad su stigli u “Zoo kutak”.

– Zahvaljujući građanima mi smo sakupili novac potreban za otkup. Bilo je potrebno 250 evra, a mi smo roku od 48 sati prikupili i više nego što je bilo potrebno i mnogo se zahvaljujemo zbog toga svim građanima. Novac koji je preostao nakon otkupa rekonstuisaćemo prostor namijenjen magarcima. Trenutno imamo pet magaraca i do zime će imati novi prostor – rekao je Stojanović.

On je kazao da se riječima ne mogu opisati trenuci kako životinja reaguje kada osjeti da može da bude spašena.

Stojanović je rekao da se na video snimku može vidjeti kako je izgledalo spasavanje magarca i ljudi se mogu uvjeriti da i životinje plaču.

Magarac koji je spasen sada je miljenik svih volontera u “Zoo kutku”, a veoma je mirna i umiljata životinja koja bez straha prilazi svim posjetiocima, prenosi Blic.


Novum
Novum
Novum
Novum