LAKTAŠI, 02. aprila – Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji Opština Laktaši implementira, još od 2016. godine, u saradnji sa UNDP BiH, odvija se predviđenim tokom, zaključak je sa jučerašnjeg sastanka, održanog u prostorijama opštine.

admin-ajax

 

Prvom ovogdišnjem sastanku  Tima za koordinaciju rada savjeta mjesnih zajednica prisustvovali su načelnik Opštine, Ranko Karapetrović, članovi Tima, te predsjednici savjeta 9 mjesnih zajednica.

Diskutovalo se o projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji Opština Laktaši implementira, još od 2016. godine, u saradnji sa UNDP BiH i kojim je do sada obuhvaćeno 6 mjesnih zajednica, kao i o načinu raspodjele budžetskih grantovskih sredstava za mjesne zajednice.

glas laktasa

Prisutni su se osvrnuli na akciju „Čistiji Laktaši“, a kao nastavak ove akcije načelnik, Ranko Karapetrović je najavio čišćenje prirodnog rezervata „Starača“ i akciju „Najuređenije dvorište na području opštine Laktaši“, u kojima će značajnu ulogu imati predstavnici mjesnih zajednica. Takođe, kao rezultat uspješne saradnje Opštine i mjesnih zajednica, dogovoreno je da će se sredinom juna ove godine, drugi put za redom, organizovati „Dan mjesnih zajednica 2019“ i to ovaj put, na području mjesne zajednice Jaružani.

Jaruzani

Članovi Tima su istakli važnost učešća Opštine u ovakvim projektima, jer je upravo ovakav vid rada dokaz da se prepoznaje važnost građanskog aktivizma, podržavaju aktivnosti mjesnih zajednica, te da se ulažu dodatni napori i resursi kako bi se ključni projekti mjesnih zajednica realizovali na zadovoljstvo svih stanovnika.