LAKTAŠI,26. marta – Da li se sećate legendarnog filma “Pipi Duga Čarapa” snimljenog davne 1969/70 godine?

Film je snimljen prema istoimenoj knjizi švedske dečje književnice Astrid Lindgren, a glavnu ulogu je tumačila Katrin Inger Monika Nilson, a trenutno je u 58. godini života.

1-naslovna-7

©Image Source

Prošlo je zaista mnogo godina od kako je ovaj književni lik oživljen na malim ekranima u priči u kojoj se prepliću mašta i stvarnost i uz koji su generacije odrastale, ali i dalje lik ove pegave riđe devojčice simbol je čudesnog sveta nečeg lepog i poučnog. Evo kako danas Pipi izgleda:

2-13

©Image Source

Danas živi u Stokholmu, a povremeno prihvati neku pozorišnu ulogu. Za ulogu Pipi Duge Čarape uz koju su mnogi odrastali, 1975. godine je osvojila nagradu TP de Oro za “najpopularnijeg lika”.

 

3-35

©Image Source

Nilsonova se i kasnije pojavljivala u nekoliko filmova i serija. Davne 2000. godine snimila je “Gripsholm” reditelja Havijera Kolera, a sedam godina kasnije glumila je u nemačkoj TV seriji “Der Kommissar und das Meer”.

 

4-31

©Image Source

Bila je učesnica u popularnom švedskom rijalitiju “Kändisdjungeln”, a prošle godine snimila je film “The Here After”. Danas radi kao sekretarica u jednoj kompaniji i srećno je udata.

 

Izvor: Zanimljivovesti.com