LAKTAŠI, 15. januara- I zvanično – ponedjeljak 15. januar proglašen je za “Plavi ponedjeljak” (Blue monday) tačnije – najdepresivniji dan u godini.
Danas je "plavi ponedeljak", najgori dan u godini! (Foto: http://www.prva.rs) -

Danas je “plavi ponedeljak”, najgori dan u godini! (Foto: http://www.prva.rs)

Ljudi širom svijeta će se osjećati utučeno i neće moći da pronađu “smisao života”. Razlog tome jeste što će većina nas biti svjesna da smo već uspjeli da prekršimo pravila koja smo sebi nametnuli tokom novogodišnjih praznika. Takođe, svjesni smo da nam plata neće stići bar još dvije nedjelje, zbog čega ćemo biti dodatno deprimirani.

Kada nas sve to stisne shvatićemo i da je ljeto još daleko, a samim tim i izležavanje na plaži. Pogled kroz prozor donijeće nam mračnu sliku i drveće bez lišća, a ukoliko je hladno i duva vjetar, to će nam biti razlog više da ne poželimo da ustanemo iz kreveta.

Stručnjaci svake godine na ovaj dan strahuju da bi mogao da bude povećan broj suicida, te redovno savjetuju građane šta bi trebalo da učine kako bi se osjećali dobro, iako im (i zvanično i nezvanično) ni do čega nije!

Lijepe misli

Iako vam možda deluje nemoguće, pronađite tri stvari u svom životu kojima se treba radovati. Psiholozi čak savetuju da ih napišete i na papir i da isti pogledate svaki put kada osetite da vam dobro raspoloženje nije drug.

Budite ljubazni

Da, bićete razdraženi i džangrizavi kao i svi oko vas. Međutim, morate da se uzdignete iznad toga i da budete ljubazni prema drugima. Јedna lijepa reč može nekom da izmami osmijeh, a samim tim i ta osoba će biti prijatnija, što će odmah “donijeti sunce” u prostoriju u kojoj se nalazite.

Naspavajte se

Pošto smo vam najavili da vas čeka grozan dan, potrudite se bar da budete naspavani. Ukoliko vam je tijelo odmorno, manje ćete biti nervozni i nećete toliko negativno uticati na sebe i svijet oko vas.

Nek ide život

Danas pomjerite granice. Ukoliko ste već svjesni da ste prekršili neka pravila koja ste sami sebi zacrtali, onda vam ništa neće biti ako danas pojedete dva parčeta torte ili preskočite usisavanje. Neke stvari treba ostaviti i za sutra, pogotovo ukoliko vam nije do života.

Pokrenite se

Ukoliko ste depresivni, najgore što možete da uradite jeste da ostanete sami. Zato, pozovite vaše dobre prijatelje, rođake, dečka, djevojku… i izađite! Ne, nemojte da ostajete kod kuće i pretresate probleme. Čeka vas kafić, bioskop, pozorište, šetnja!

Izvor: Informer/Rtrs