LAKTAŠI, 30. decembra – Održana je i sjednica Štaba za vanredne situacije u Banjaluci. Na nekoliko lokacija u gradu pričinjena je materijalna šteta, ali bez težih oštećena objekata.

 Nadležni ističu da nema mjesta za paniku, posebno na društvenim mrežama. Građanima je na usluzi i operativno-komunikativni centar 121.

– Očekujemo da će svaki naredni zemljotres biti manje magnitude od ovog danas. Njih će građani Banjaluke i osjetiti. Preporuke idu u smislu – spriječiti paniku po svaku cijenu, pregledajte svoje objekte, njihovu unutrašnjost prilagodite da nema visećih objekata. Ukoliko se desi neki udar, sačekajte u objektu da se završi, izađite i udaljite se dovoljno daleko od objekta – rekla je Vesna Šipka seizmolog.

Nadležni su saopštili da vrtići danas imaju svoj ustaljen rad i da normalno funkcionišu, kako u Banjaluci tako i u Laktašima.

– Roditelji će naravno da odluče da li svoje dijete da pošalje u vrtić ili ne. Mi smatramo na bazi struke da zemljotres koji je bio u drugoj zemlji i da vrtići mogu maksimalno da funkcionišu jer od vrtića zavisi rad i drugih ustanova, kao na primjer Dom zdravlja ali sa dodatnim mjerama opreza – dodao je on.