LAKTAŠI.2.decembra– Dramski studio „Daske“ Laktaši će, 04. decembra 2016. godine u 17.00 časova nastupiti sa predstavom „Dva puta dva je pet“ na Sceni Dramskog studija AKUD-a „Sonja Marinković“ u Novom Sadu, prenosi Centar za kulturu i obrazovanje Laktaši. Ovo predstavljanje se odigrava u sklopu XIX Festivala akademskih pozorišta Srbije – „FAPS“ koji će ove godine trajati od 01-04. decembra. Pored domaćina i Dramskog studio „Daske“ Laktaši, učesnici dolaze još iz Banjaluke, Niša i Beograda.

 

U sklopu festivala je bila organizovana i sedmodnevna radionica na kojoj su učestvovali predstavnici svakog pozorišta, a njen cilj je bio miješanje iskustva različitih pozorišnih grupa i stilova glume kao i iznalaženje novog pozorišnog izraza. Radionicu je vodio profesor, umjetnički direktor fesivala g-din Milan Pletel.

Dramski studio „Daske“ je ove godine predstavljao njihov dugogodišnji član Stefan Balaban. Predstava kojom se ove godine predstavljaju laktaški glumci je priča o djeci koja su odabrala ulicu kao dom, priča koja govori o problemima mladih danas, koliko je malo potrebno da se krene životnom stranputicom, te kako najčešće mladi dovode svoje zdravlje i život u opasnost ne razmišljajući o fatalnim posljedicama. Predstava je rađena po tekstu Snežane Andrejević dok režiju potpisuje Jovana Mirković.