LAKTAŠI, 21. juna – Laktaši nastavljaju sa dovođenjem novih igrača – David Vuković postao je peto pojačanje povratnika u prvoligaško društvo Srpske ovog ljeta.


Poslije Ognjena Škorića, Bojana Markovića, Milana Savanovića i Dušana Komljenovića, opremu Laktaša zadužio je i dosadašnji omladinac banjalučkog Borca.

Osamnaestogodišnji Vuković bio je dio sjajne generacije Borčevih juniora, koji su osvojili šampionsku titulu u Premijer omladinskoj ligi BiH, a narednih 12 mjeseci igraće kao pozajmljen igrač u Laktašima.

“Sretan sam jer sam dio ambicioznog projekta. Atmosfera u ekipi je na vrhunskom nivou. Radi se naporno svaki dan i to će sigurno dati rezultate. Radujem se početku prvenstva i nadam se dobroj igri, vjerujem da će klub na radost svih navijača biti u vrhu tabele”, izjavio je Vuković, koji je u karijeri još nosio i dres Omladinca.

Podsjetimo, Laktaši su prošle sezone osvojili šampionsku titulu u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa “Zapad”, te su se nakon pune decenije vratili u m:tel Prvu ligu RS.

Rukovodstvo kluba sada čini sve da ojača igrački kadar, kako bi Laktašani bili konkurentni svim ekipama u najvišem rangu fudbala Srpske.