Završeno je pokrivanje nove kuće za dječaka Dejana Zorića iz Donjih Agića, kod Novog Grada, u okviru humanitarne akcije koja je pokrenuta krajem prošle godine, potvrdio je član Odbora za izgradnju Aleksandar Janković.

BeFunky-collage-82

On je naveo da je završena prva faza izgradnje, te da će biti potrebno vrijeme da se zidovi osuše prije nego što se nastave unutrašnji radovi.

– Slijedi oblaganje podova, molerski, keramički radovi, te postavljanje spoljašnje i unutrašnje stolarije, te termoizolacija – rekao je Janković.

On je istakao da su akciju podržali fizička lica i privrednici iz ove opštine i okruženja i inostranstva.

Prošlog mjeseca Odbor za izgradnju kuće podnio je krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv Mladena Karana zbog sumnje da je pronevjerio dio novca prikupljenog tokom humanitarne akcije.

Foto: Srna

 

Nakon što je organizacioni odbor, uvidom u transakcije na žiro-računu, posumnjao da je Karan pronevjerio 13.200 KM, na računu za izgradnju novog objekta dječaku Dejanu Zoriću ostalo je 36.244 KM, što je dovoljno da se objekat osposobi za useljenje.

– Od kada je akcija vraćena na pravi kolosijek, završeno je cijepanje parcele i darovni ugovor kojim je Borka Zorić iz Donjih Agića poklonila malom Dejanu dio svog zemljišta u površini od 880 metara kvadratnih, što je sasvim dovoljno za izgradnju kuće – rekao je Janković.

On je naveo da je ugovorom angažovan građevinski preduzetnik Zoran Graonić iz Novog Grada koji je 15. januara započeo izgradnju stambenog objekta dimenzija devet sa osam, prizemlje i potkrovlje. imamo obećanja donatora za opremanje kućanskim aparatima i namještajem – rekao je Janković.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

 

Akcija za pomoć dječaku Dejanu Zoriću koji sa ocem, djedom i bakom živi u trošnoj kući, pokrenuta je krajem prošle godine, a među onima koji su bili inicijatori da se pomogne i informisali javnost o svemu bio je Mladen Karan.

 

Srpskainfo