ZRENJANIN, 8. juna – U okviru održavanja Prvog svesrpskog sabora u Beogradu „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“, delegacija Grada Laktaši boravila je u posjeti bratskom gradu Zrenjaninu.


Delegaciju Grada Laktaši, predvođenu gradonačelnikom Miroslavom Bojićem, predsjednikom Skupštine grada Sašom Popovićem i potpredsjednikom Skupštine grada Srđanom Blagojevićem, ugostio je gradonačelnik Simo Salapura sa saradnicima.

Nakon potpisivanja sporazuma o saradnji održana je i tribina pod nazivom “Književnost i nacionalno pitanje u srpskom etničkom prostoru”, u Baroknoj sali Gradske kuće.

Podsjećamo, grad Zrenjanin i tada opština Laktaši su 11. aprila 2008. godine potpisali Povelju o bratimljenju kojom su potvrdili prijateljstvo i saradnju, u cilju razvijanja dugotrajnih veza između građana Zrenjanina i Laktaša. Saradnja je uspostavljena kroz različite vidove i projekte, a ovim sporazumom će biti nastavljena i tokom naredne godine, kada će Zrenjanin nositi titulu Nacionalne prestonice kulture.

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić istakao je da se prilikom svakog dolaska u Zrenjanin, u Republiku Srbiju, oseća kao u Laktašima.

„To nam čini čast i zadovoljstvo, kad god treba da se vidimo s našim prijateljima, gradonačelnikom Salapurom, njegovim saradnicima, ali ono što je bitnije je da razmjenjujemo mnoga iskustva, kada su u pitanju kultura, sport, turizam i mnoge druge oblasti. Sigurno je da iz naše saradnje uvijek možemo mnoge stvari da unaprijedimo u našim lokalnim samoupravama. Čast nam je i što smo, zbog Sabora jedinstva i zajedništva, koji se danas organizuje u Republici Srbiji, dan započeli upravo u Zrenjaninu. Za narednu godinu, kada će Zrenjanin biti prestonica kulture Srbije, mi ćemo ponuditi određene sadržaje i nadam se, dati svoj doprinos tim bitnim dešavanjima u gradu Zrenjaninu“, rekao je gradonačelnik Miroslav Bojić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име