LAKTAŠI, 15. maja – Po ukidanju vanrednog stanja u Republici Srpskoj, a u skladu sa odlukama Predsjedništva stranke, OO DEMOS Laktaši će početi sa pripremama za lokalne izbore,  koje je CIK raspisao 7. maja i koji bi trebali biti održani 4. oktobra.

”Okosnica naše kampanje će biti rješavanje osnovnih životnih problema naših sugrađana, te će se kampanja zasnivati na mogućnostima jačanja privrede, obrazovanja i infrastrukture, uz poštovnje svih ekoloških i drugih normi održivog razvoja.
Otvoreni smo za sve prijedloge, sugestije, ali i kritike naših potencijalnih birača, koje ujedno pozivamo da nam se priključe kako bi zajedno radili na hitnom projektu koji se zove ”BOLjE SUTRA”, poručuju iz Opštinskog odbora DEMOS-a Laktaši.

Napominju da će okosnica djelovanja te stranke biti će biti sljedeće inicijative:

– izgradnja i pokretanje srednjoškolskog centra u Laktašima, sa zanimanjima koja su deficitarna realnom sektoru sa područja opštine
– adaptacija postojećih i dogradnja novih kapaciteta u osnovnim školama, gdje je to potrebno
– planiranje i izgradnja više parkova sa dječijim igralištima
– nastavak utvrđivanja obale Vrbasa od administrativne granice sa Gradom Banja Luka u Trnu i dalje nizvodno, ali sa pripadajućom infrastrukturom (saobraćajnice, šetališta, igrališta, teretane na otvorenom, uređene plaže…)
– kvalitetno povezivanje javnim prevozom svih naseljenih mjesta opštine
– rješavanje problema kanalizacije u gusto naseljenim mjesnim zajednicama, bilo da se radi o izgradnji nove mreže ili rekonstrukciji neadekvatne
– izgradnja telekomunikacione infrastrukture u mjesnim zajednicama gdje ona ne postoji
– rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na lokacijama od značaja za opštinu i njene građane, koje su sporne prvenstveno za održiv razvoj privrede i turizma
– turistička valorizacija potencijala opštine, sa strategijom ubrzanog razvoja, naročito zdravstvenog, ekološkog i sportskog turizma.

”I ideja i problema je mnogo, svijesni smo da se ne mogu riješiti preko noći i čarobnim štapićem, ali očekujemo da će sugrađani prepoznati našu odlučnu volju da se bar počne raditi na tome”, kažu u laktaškom odboru DEMOS-a.