GRADIŠKA, 1. FEBRUARA – Predsjednik Demokratskog saveza /Demos/ Nedeljko Čubrilović poručio je danas na otvaranju kancelarije ove stranke u Gradišci da će realna politička snaga ove stranke biti pokazana na lokalnim izborima naredne godine.
Čubrilović je, nakon razgova sa članovima Inicijativnog odbora Demosa u Gradišci izrazio zadovoljstvo što se širom Republike Srpske privodi kraju proces formiranja stranačkih organa na lokalnom nivou, te najavio da će 8. februara biti održana osnivačka skupština na kojoj će biti izabrano rukovodstvo gradiškog opštinskog, odnosno ubrzo gradskog odbora stranke.

On je naglasio da Demos u narednom periodu očekuje dobru saradnju sa koalicionim partnerima i na lokalnom nivou, kao i na republičkom.

“Počinjemo kao nova stranka na političkom nebu Srpske, ali samo po nazivu. Naše ideje su iste jer nismo promijenili stavove od 2000. godine. Nastavljamo na tim principima. Zalažemo se za dejtonsku BiH i Republiku Srpsku sa njenim ustavnim nadležnostima, put ka EU i razvoj realnog sektora u privredi”, rekao je Čubrilović.

Predsjednik Inicijativnog odbora Demosa za Izbornu jedinicu dva Vladimir Janković rekao je da će 8. februara biti izabrana predsjednik opštinskog odbora i ostatak rukovodstva, a da je u naredne tri sedmice planirano da budu održane osnivačke skupštine ove stranke u Srpcu, Prnjavoru i Laktašima.