LAKTAŠI, 25. decembra – Zoran S. (25) iz Slatine, opština Laktaši, uhapšen je zbog sumnje da je sa lokalnog parkinga ukrao autobus laktaške firme “Kompas”, njime se provozao te ga zatim vratio na mjesto gdje ga je i našao, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Ova nesvakidašnja krađa mnoge je podsjetila na Pišonju i Žugu, koji su ukradenim autobusom putovali u bezvremenskom hitu “Zabranjenog pušenja”.

Slučaj iz Slatine, tokom kojeg autobus nije ni ogreban, prijavljen je u srijedu naveče, oko 22.40, Policijskoj stanici Laktaši.

“Prijavljeno je da je nepoznato lice u mjestu Slatina, opština Laktaši, ukralo autobus mercedes, koji je bio parkiran, te da je nakon izvjesnog vremena autobus vraćen na isto mjesto. U vrijeme krađe u autobusu u kontakt bravi nalazio se ključ”, saopštili su iz policije.

Sagovornici “Nezavisnih”, upućeni u ovaj slučaj, kažu da sve ukazuje na to da je autobus odvezen iz čiste znatiželje. Dodaju da je riječ o uzornom mladiću te da ranije nije imao sukob sa zakonom.

“Prema dosad prikupljenim informacijama, on je tu veče došao na parking, gdje su bila dva autobusa, te uzeo manji. Možda nije uspio naći ključ od većeg. Na svu sreću”, kaže kroz smijeh sagovornik “Nezavisnih”.

Direktor firme “Kompas” Zoran Mijović ispričao je da je i on čuo da je riječ o mladiću koji nije problematičan.

“To mu je, izgleda, bila neka avantura. Autobus je bio parkiran u Slatini, on je ušao, provozao se i vratio se na isto mjesto. Ne znam da li ima vozačku dozvolu za autobus, ali pretpostavljam da nema uslova da može steći tu kategoriju, s obzirom na njegove godine”, rekao je Mijović.

Prema njegovim riječima, na autobusu nema fizičke štete, odnosno vozač avanturista nije nigdje udario, ali se osjeća smrad kočnica.

“Uspio je ‘spaliti’ kočnice, možda i lamelu. Fizičkih oštećenja nema, nije nigdje udario niti je koga povrijedio. Na sreću, u to vrijeme u Slatini i nema saobraćaja”, naveo je Mijović u izjavi za “Nezavisne”.

Ostaje nepoznanica za koji “red vožnje” se vozač odlučio.

“Jedni kažu da je otišao prema Laktašima pa se vratio, krenuo prema Krčmaricama. Utom je naišao jedan moj autobus iz grada. Vjerovatno ga je vidio, vratio se i autobus ostavio na isto mjesto te otišao kući”, priča Mijović.

Sličan incident je, zanimljivo je, zabilježen i prije šest-sedam godina, u istom laktaškom naselju.

“Jedan mještanin je palio i vozio jedan veliki autobus u Slatini. Znam ko je u pitanju. To se nije ponavljalo dosad”, naveo je Mijović.

Iz policije su naveli da je o svemu obaviješten dežurni tužilac, koji se izjasnio da se po kompletiranju predmeta dostavi izvještaj protiv osumnjičenog.

2 KOMENTARA

  1. Te KOMPAS-ove buseve otima i vozi ko stigne, pa svake godine nešto. Sjećam se kad je naš Raka krenuo im busom iz Banjaluke u Slatinu za vrijeme održavanja -dani jagode Slatina-, Rak je propisno stajao na stanicama,vozio brže od predviđenog…. Kada ga je .bakica na jednom stajalištu upitala gdje vozi,on joj je odgovorio : idemo direktno u pakao bako

Comments are closed.