LAKTAŠI, 1. decembra – JU Narodna biblioteka “Veselin Masleša“ Laktaši, danas je otvorila vrata novih prostorija, u koje su smješteni dječije odjeljenje i zavičajna zbirka.


„Dugogodišnji san naše biblioteke je konačno ostvaren, novi uslovi pokrenuće i niz aktivnosti koje do sad nismo mogli da organizujemo kako dolikuje. Posebnu zahvalnost dugujemo Gradskoj upravi na dodjeli prostora koji je namjenski adaptiran, kao i za sredstva koja su utrošena za renoviranje i nabavku opreme“, istakla je direktorka biblioteke Dijana Trubajić.

Početkom godine biblioteka je od Gradske uprave dobila na trajno korištenje dodatni prostor površine 105 metara kvadratnih, koji je u proteklom periodu potpuno rekonstruisan i adaptiran, te opremljen po savremenim bibliotečkim standardima.

„Grad je učestvovao novčanim iznosom od 70 hiljada konvertibilnih maraka za renoviranje i nabavku opreme, ali ono što je najbitnije jeste to da smo realizovali još jedan projekat koji je od velikog značaja za naše najmlađe naraštaje“, rekao je zamjenik gradonačelnika Darko Stanković.

On je dodao da je plan u narednom periodu otvoriti još jedno odjeljenje ovakvog tipa u Trnu.

„Trn je naša najveća mjesna zajednica i dužni smo uraditi ovako nešto i za građane koji žive tamo”, dodao je on.

Narodna biblioteka „Veselin Masleša“ Laktaši broji 40 hiljada bibliotečkih jedinica.