LAKTAŠI, 04. septembra – Da se tamjan pali i čita Oče naš na početku časa čini se prikladno – ali u crkvi ili časovima vjeronauke.

Ipak, u jednoj novosadskoj osnovnoj sa takvim prijedlogom je pred roditelje izašla učiteljica i izazvala buru u javnosti. Danas je tim povodom reagovao i direktor ove ustanove.

Naime, dan prije nego što su školska zvona označila početak školske godine učiteljica u OŠ “Ivo Lola Ribar” u Novom Sadu poslala je prijedlog roditeljima svojim učenika. On glasi ovako:

– Da li se slažete da svakodnevno prije početka nastave zapalimo tamjan u našoj učionici i izgovorimo molitvu Očen naš – piše u poruci na roditeljskoj Vajber grupi koju je napisala učiteljica jednog odeljenja četvrtog razreda uz sliku na kojoj piše” Gde se tamjan pali, tu virusa nema”.

Danas, dan nakon što je sve dospjelo na društvene mreže i majka, čijem je djetetu učiteljica upravo autorka spornog prijedloga, je bila voljna da ispriča drugu stranu priče i stane u zaštitu učiteljice. Međutim, kasnije, nakon razgovora sa direktorom škole rekla je da će izjavu o cijelom slučaju, ipak dati direktor.

Blic je kontaktirao direktora škole Sašu Gajića koji nam je rekao da je za ceo slučaj saznao juče, te da je kontaktirao sve nadležne institucije i da su sve sporne radnje obustavljene.

– Odmah po saznanju za aktivnosti učiteljice odjeljenja koje nisu predviđene Planom rada koji je usvojilo Nastavničko vijeće na prijedlog Tima za obezbeđenje kvaliteta i razvoja ustanove i Pedagoškog kolegijuma, obustavio sam aktivnosti učiteljice koje nisu u skladu sa usvojenim Planom rada i preporukama Ministarstva prosvjete i tehnološkog razvoja Republike Srbije – naveo je direktor za Blic.

Direktor škole se u ime škole i u svoje lično ime izvinio svim učenicima i njihovim roditeljima koji su se našli pogođeni ovim aktivnostima.

– Škola je uložila velike napore da se u ovim teškim okolnostima obezbjedi normalnan rad i funkcionisanje nastave za vreme pandemije Covid-19 – kazao je on.

Direktor škole je naveo i da je za sutra zakazan sastanak svih organa i predstavnika Savjeta roditelja kako bi se odlučilo da li će učiteljica snositi posledice.

– O utvrđivanju eventualne odgovornosti učiteljice odlučivaće nadležni organi škole u narednom periodu – zaključio je direktor.

Srpskainfo

2 KOMENTARA

  1. Predložila- nije uradila, zašto obijati o glavu odmah i dočekati sve na “nož” i praviti od muve slona, strašno!

  2. Odgovornost učiteljice zbog brige za fizičko i mentalno zdravlje učenika?! To mogu tražiti samo sledbenici nepomenika kojima je još u glavi -“Druže Tito mi ti se kunemo …”!!! Pa dokle će više austromarksisti vaspitavati našu djecu da postanu satanisti a ne hrišćani???

Comments are closed.