LAKTAŠI, 14. maja – Skupština Opštine Laktaši je danas na vanrednoj sjednici usvojila Odluku o izmjeni dijela ”Regulacionog plana za područje Aleksandrovac-Mahovljani u opštini Laktaši.
Inicijativa za izradu navedenog planskog dokumenta pokrenuta je od strane Mjesne zajednice Aleksandrovac, sa ciljem da se, predvidi izgradnja dječijeg vrtića sa pripadajućim sadržajima. Naime, ovaj predškolski objekat služio bi i za potrebe Mjesne zajednice Maglajani, i ostalih naselja centralnog dijela Lijevča polja.
vrtic

Tretirani lokalitet nalazi se u naselju Aleksandrovac, sa lijeve strane magistralnog puta M-16 Banjaluka-Gradiška, i u udaljen je oko 6,5 km od Laktaša.
Predloženim planskim rješenjem, znatno će se unaprijediti život stanovništva na ovom i kontaktnim područjima, odnosno, obogatiće se javni sadržaji u centralnom dijelu Aleksandrovca.

plan vrtic

Ovim planskim dokumentom, na predmetnom lokalitetu planirana je izgradnja javnog objekta, odnosno, predškolske ustanove, tipa vrtić i jaslice (sa pratećim sadržajima i zelenim površinama), orjentacione bruto građevinske površine oko 3992m², spratnosti prizemlje i sprat, kapaciteta za maksimalno 150 djece.

Planirana površina kompleksa dječije ustanove je oko 4777m²,od čega 1469 m² čini zelena površina, što iznosi oko 10m² po djetetu.

Izvor: Opština Laktaši