Štićenik doma za stare u italijanskoj provinciji Rovigo nedavno je pokušao filmsko bjekstvo, spustivši se niz zavezane čaršave kroz prozor svoje sobe, iako ima 91 godinu. Nažalost, cijenu slobode je skupo platio, budući da je zbog posljedica pada kasnije preminuo.

Mario Finoti (91) iz mjesta Papoce na sjeveru Italije po svaku cijenu je želio da se vrati svojoj kući. Nemirnog i slobodnog karaktera, ovaj krepki dekica živio je u domu za stare posljednjih godinu dana, jer više nije mogao da vodi brigu o sebi, prenosi “RTS”.

Ženu i djecu nije imao, želio je da ostane slobodan, citiraju Finotija njegovi poznanici.

Želja za slobodom koštala ga je na kraju i života. Vjerovatno namjeravajući da se vrati kući, nedaleko od doma u kojem je bio smješten, Mario je jednog jutra zavezao čaršave i preko njih se spustio kroz prozor svoje sobe na prvom spratu.

Čaršavi su izdržali, ali se deka vjerovatno nezgodno prizemljio i ugruvao toliko prilikom spuštanja da je dobio kontuziju pluća i preminuo.

Rođacima koji su ga posjećivali nije nagovještavao da ne želi da bude u domu.

Predsjednik opštine ga je dobro poznavao, jer je Mario često dolazio u njegovu kancelariju pod bilo kakvim izgovorom, a onda bi dugo i vatreno razgovarao s njim o politici, koja ga je mnogo zanimala.

Došao bi autobusom, iako već u desetoj deceniji, a predsjednik Opštine bi potom angažovao kombi da ga vrati kući.

Posljednjih godina Mario je bio sve usamljeniji, jer su poumirali mnogi njegovi prijatelji sa kojima se družio.

Šta se tačno dešavalo u njegovoj glavi kada je odlučio da na taj način pobjegne – nikada se neće saznati. Marijeva posljednja avantura završila se tragično.

Srpskainfo