ovce

Poljoprivrednik T. M. (76) iz sela Batinac kod Ćuprije je od strane Prekršajnog suda u Jagodini osuđen da plati kaznu od 100 hiljada dinara (oko 1.660 KM) zato što se 19. aprila u popodnevnim časovima navodno odvezao do kolibe koja se nalazi na oko 500 metara od njegove kuće kako bi nahranio ovce, kako pišu lokalni mediji.

U obrazloženju sudske presude između ostalog se zaključuje da je optuženi bio uračunljiv i da je sa umišljajem načinio prekršaj iako je bio svjestan da shvati značaj svog djela i da upravlja svojim postupcima.

“Telegrafu” su u Prekšajnom sudu u Jagodini potvrdili da je T. M. procesuiran, ali kako su naveli u odgovoru, ne mogu komentarisati događaj i presudu, jer ona nije pravosnažna i izvršna.

Građani stariji od 70 godina u naseljenim mjestima do 5.000 stanovnika, mogu svakoga dana da izlaze u šetnju u trajanju od sat vremena, u periodu između 18 časova i 1 čas poslije ponoći, najviše šest stotina metara od mjesta stanovanja.

Što se tiče poljoprivrednika u Srbiji, kako smo već pisali, oni mogu potpuno slobodno da izađu na njive i obavljaju proljećnu sjetvu, pod uslovom da su na poljoprivednoj mehanizaciji, kao i do sada. Budući da je vrijeme sjetve i poljskih radova uveliko u toku, policijski čas i zabrane ne važe za ovu kategoriju stanovništva.

(Telegraf.rs)