FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

BANJALUKA -Štićenica Doma “Rada Vranješević” pokušala se sinoć objesiti u toj ustanovi, potvrdio je izvor “Nezavisnih novina”.

“Djevojčica je uzela kabl i svezala ga oko vrata i zatim za radijator i pokušala se ubiti, ali su je spasli štićenici Doma koji su stigli reagovati na vrijeme”, rekli su naši izvori.

Djeca su ugledala stravičnu scenu, i odmah su alarmirali vaspitače, navodi naš izvor. Nakon toga i policija je brzo reagovala, te su skupa sa njima stigli i forenzičari i inspektori.

Dodaju je da je curica od prije mjesec dana sa Psihijatrije u Banjaluci prebačena u Dom, te da je kada je stigla imala vidljive povrede  po tijelu od samopovređivanja.

Iako smo kontaktirali Dom za komentar rekli su nam da pošaljemo pismeni upit, dok se iz Centra za socijalni rad Banjaluka nisu se javljali na naše pozive.

A iz policije u Banjaluci nisu htjeli da nam daju informaciju da li im je ovaj slučaj prijavljen.

I nedavno je ovaj dom potresao skandal kada je Banjalučka policija uhapsila njihovog radnika  A.K. iz Banjaluke zbog sumnje da je počinio krivično djelo obljuba djeteta mlađeg od 15 godina, štićenice Doma.