LAKTAŠI, 4. januara – Golman Đorđe Vuković nije više fudbaler Laktaša, zvanično je potvrđeno od strane kluba.


Nakon jedne i po godine saradnje, mladi golman i FK Laktaši sporazumno su raskinuli ugovor, tako da će Vuković karijeru nastaviti u nekom drugom klubu. Trenutno je slobodan igrač. Podsjetimo da se radi o mladom golmanu, rođenom 2002 godine.

Seniorsku afirmaciju je ostvario baš u FK Laktaši gdje je skrenuo pažnju na sebe braneći za Laktaše u Drugoj ligi “Zapad”, u sezoni u kojoj se klub borio i izborio ulazak u Prvu ligu Republike Srpske. Tada je bio najbolji golman druge lige, te se sa razlogom našao u timu polusezone, a kasnije i u timu sezone.

– Da, tačno je da smo FK Laktaši i ja sporazumno raskinuli ugovor, te sam kao slobodan igrač u potrazi za novim klubom. Određene ponude već postoje, ali ja svakako neću žuriti i pokušaću odabrati sredinu u kojoj dalje mogu nastaviti sa svojim napredovanjem. Ovom prilikom želim da se zahvalim FK Laktaši na svemu što su mi pružili u proteklom periodu, te im svakako u nastavku prvenatva želim puno sportskog uspjeha. Period koji sam tamo proveo svakako ću pamtiti, a posebno će mi nedostajati rad sa trenerom Miljanom Bajićem. Karijera ide dalje, tako je to u fudbalu, otvoren sam za nove dogovore i nove izazove – rekao je Đorđe Vuković za klupsku stranicu.

U tekućoj sezoni Vuković je branio na 15 prvenstvenih utakmica Prve lige gdje je sedam puta uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom.