TRN, 18. aprila -Povodom obilježavanja „Energetskog dana Laktaša 2019“,pokušali smo skrenuti pažnju na značaj energetske efikasnosti u domaćinstvima, zgradama, industriji i saobraćaju, kao i da ojačamo svijest građana o održivoj energiji i energetskoj efikasnosti, ali i zaštiti životne sredine.

energetski-dan-8

energetski-dan-1

energetski-dan-11

Kroz kreativne i zabavne radionice u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Trnu danas je našim najmlađim stanovnicima predstavljen značaj o održivoj energiji, energetskoj efikasnosti i zaštiti životne sredine. Djeci su tom prilikom podijeljene majice, bojanke, memori igre kao i kratke brošure i promotivni materijal u vezi sa zakonskom regultivom iz oblasti energetske efikasnosti.

energetski-dan-19

Ovom prilikom su uručene nagradne pobjednicima takmičenja za najbolje dječije radove na temu „Pametno trošimo energiju“, koja je bila raspisana za sve Osnovne škole sa područja opštine.

energetski-dan-12

energetski-dan-2

Pobjednici su birani u tehničkoj, likovnoj i literarnoj kategoriji.

energetski-dan-6

Prvo mjesto osvojili su: Stefan Vujmilović, Andrej Crnogaća i Marko Savić iz OŠ „Holandija“ iz Slatine za tehničku inovaciju uštede energije.

Nagrade pobjednicima uručio je zamjenik načelnika opštine Laktaši, Miroslav Kodžoman.

energetski-dan-16