LAKTAŠI, 24. septembra – Danas je  u našim Laktašima otvoreno područno odjeljenje JU Muzičke škole „Vlado Milošević“ iz Banja Luke.

 

 

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske , Dane Malešević otvorio je područno odjeljenje i u govoru istakao značaj početka rada ovog Odjeljenja, kako za djecu koja su tek upisala muzičku školu, tako i za onu djecu koja su putovala do Banja Luke da bi pohađali nastavu.

 

Otvaranjem ovog Odjeljenja znatno olakšano je pohađanje nastave učenicima, vrijeme dolaska do škole, a ujedno i povratka, značajno je skraćeno, a svakako će i  roditelji osjetiti olakšanje, naročito oni koji su odvajali dodatni novac za putne troškove. Otvaranjem ovog Odjeljenja stvorili su se uslovi za otvaranjem novih radnih mjesta za nastavnike koji će voditi nastavu u muzičkoj školi.

Ukupno 43 učenika će pohađati nastavu u ovom Odjeljenju, a nastava je organizovana u dvije prostorije u JU „Centru za kulturu i obrazovanje“ Laktaši. Muzički smjerovi, odnosno instrumenti za koje će biti organizovana nastava su : klavir, harmonika, violina i gitara. Pripremna nastava će se odvijati u prostorijama OŠ „Mladen Stojanović“ u Laktašima.