LAKTAŠI.19.marta-Sutra počinje proljeće, dok u isto vrijeme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen.

Proljeće će nastupiti u 11.29 časova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na dan proljećne ravnodnevice obdanica i noć nisu jednake dužine.

20170319165731_232330

Građane Bosne i Hercegovine u narednim danima očekuje pretežno oblačno vrijeme sa maksimalnim dnevnim temperaturama do 22 stepena Celzija.

Prvi radni dan naredne sedmice bit će pretežno oblačan, ali se u ostatku dana očekuje se razvedravanje i sunčano vrijeme. Jutarnje temperature iznosit će od 4 do 10 stepeni Celzija, a dnevne od 16 do 22 stepeni Celzija.U utorak ponovo možemo očekivati sunčano vrijeme dok će poslije podne doći do umjerene porasti naoblake što ponegdje na zapadu i sjeverozapadu Bosne može usloviti lokalni pljusak. Jutarnje temperature bit će od 5 do 9 stepeni Celzija, a dnevne od 16 do 22 stepeni Celzija.Slično vrijeme očekuje nas i u srijedu kada će u većem dijelu naše zemlje biti pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne ponegdje na sjeverozapadu Bosne mogući su kratkotrajani pljuskovi kiše, a dnevne temperature iznosit će od 17 do 22 stepena Celzija.

Prema podacima Accuweathera Bosance i Hercegovce do kraja mjeseca očekuje uglavnom sunčano vrijeme dok će u prve dvije sedmice aprila doći do novih kišnih padavina.

/Glassrpske.com/