LAKTAŠI, 14. februara – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim borcima Republike Srpske Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata, naglasivši da bez njihove borbe i nesebičnog žrtvovanja danas ne bi bilo Republike Srpske i slobode srpskog naroda.

Dodik

-Posebnu zahvalnost iskazujem onima koji su svoje živote ugradili u Republiku Srpsku. Neka im je večna slava i hvala, a naša dužnost je da čuvamo tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i da negujemo sećanja ne borce koji su nam doneli slobodu, mir i Republiku Srpsku kao garant našeg opstanka – istakao je Dodik u čestitki.

Dodik je naglasio da srpskim borcima dugujemo večno poštovanje i zahvalnost, jer su mnogi od njih za najuzvišeniji ideal, slobodu otadžbine i potomaka, dali najvrednije što su imali – život.

-Naša je dužnost i obaveza da se čuvaju tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i neguju jećanje na žrtvu palih boraca koju su podneli vođeni časnim i plemenitim ciljevima – istakao je Dodik.

Srpski član Predsedništva BiH naglasio je da uz najbolje želje čestita praznik svim srpskim borcima uz poruku da se nikada ne sme zaboraviti njihova herojska borba.

U Republici Srpskoj danas se obeležava Dan boraca Republike Srpske.

U odbrambeno-otadžbinskom ratu od 1992. do 1995. godine bio je angažovan 215.671 pripadnik Vojske Republike Srpske, a njih 23.184 položila su živote za Srpsku.

 

Blic