LAKTAŠI, 30. septembra – Cilj kompanija “Eko investment”, u čijem je vlasništvu i fabrika “Celeks”, da u narednom periodu poveća nivo proizvodnje i broj zaposlenih, a prvi korak za realizaciju investicije od 100 miliona evra je Memorandum o razumijevanju koji su danas potpisali premijer Srpske Radovan Višković i predstavnik češke kompanije Milan Filo, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Potrebno je regulisati imovinsko-pravne odnose da bi se mogli graditi novi objekti i da bi se mogle postaviti najmodernije mašine u oblasti proizvodnje papira. Kompanija je izvozno orijentisana i za Republiku Srpsku je važno da u svom bilansu ima izvoz koji je važan ekonomski pokazatelj – rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Laktašima nakon potpisivanja Memoranduma o razumijevanju.

On je naveo da je “Celeks” bila uvijek socijalno odgovorna kompanija uprkos teškim trenucima, a posljednji je požar koji je zahvatio pogone fabrike koji je prouzrokovao višemilionsku štetu.

– Izvršavali su svoje društvene obaveze. Ovo što se desilo podrazumijeva potrebu da Vlada bude prisutna – rekao je Dodik.

On je rekao da su predstavnici kompanije odlučili da dodatno investiraju u Republiku Srpsku.

– Dogovorili smo se šta Vlada treba da učini i to je sve dio memoranduma. Moje je samo da čestitam. Nama je važno da očuvamo radna mjesta i da podržimo kompaniju koja daje dobre rezultate, i u narednom periodu – naveo je Dodik.