Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izašao je Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske nakon borbe protiv virusa korona koji je kod njega izazvao obostranu upalu pluća, praćenu mučninom, malaksalošću i temperaturom.
Milorad Dodik (Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija) -

Milorad Dodik (Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija)

Dodik je na konferenciji za novinare rekao da se osjeća dobro, ali da je za njega ovo bilo najtežih 25 dana.

Iskazao je veliku zahvalnost medicinskim radnicima koji su brinuli o njemu, kao i o drugim pacijentima koji su se na UKC-u Republike Srpske borili protiv virusa korona.

– Doktori i ne idu kući, bave se pacijentima. Zahvalnost na svemu. Takođe, želim da zahvalim i timu ljekara iz Srbije – izjavio je Dodik.

Dodik je ponovio da je Univerzitetski klinički centar Srpske najbolja zdravstvena ustanova u regionu u kojoj se ništa ne prepušta slučaju i u kojoj se vodi borba za svakog pacijenta

– Poručujem građanima da se paze, jer virus nije nimalo naivan. Niko ne zna kako će virus korona reagovati na organizam. Bili su ovo teški dani za mene i moju porodicu. Očekuje me rehabilitacija – istakao je Dodik.

On je naglasio da je ponosan na UKC i tim koji predano i bez prestanka radi sa oboljelim pacijentima.

Dodik je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru inostranih poslova Rusije Sergeju Lavrovu i predsjedniku Kine Si Đipingu na podršci.

– Zavjetovao sam se da ćemo kompletirati sve neophodno da bi bio zaokružen cjelokupan sistem kako bi UKC još bolje funkcionisao – izjavio je Dodik.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić izrazio je zadovoljstvo što veliki broj pacijenata pobijedi u borbi protiv virusa korona, pa tako i Dodik, koji je imao tešku obostranu upalu pluća.

– Predstoji još dodatni oporavak Dodika, ali u kućnim uslovima. Dolaziće na kontrole i dobijati adekvatnu terapiju – rekao je Đajić.

RTRS