LAKTAŠI, 3. SEPTEMBRA – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je večeras u Trnu kod Laktaša da Republika Srpska dobro stoji, uprkos predstojećim izazovima, ali da je uvjeren u dobre dane i godine na ovim prostorima.


“Predstoji mnogo izazova, na društvenim mrežema čitamo kako je na Zapadu sve više problema i da će se naredne zime ljudi tamo smrzavati, što se sigurno neće desiti u Srpskoj”, rekao je Dodik u Trnu kod Laktaša, obraćajući se posjetocima i učesnicima Osme etno-večeri “Trn u pjesnm i igri”.

Dodik je naglasio da je Srpska stabilna, ali da nedostaje mnogo toga, čega je svjestan, te poručio da ljudima treba pomoći, ali i da oni pomognu Srpskoj.

Prema njegovim riječima, Srpska nije ugrožena, a životi njenih građana su sigurni i stabilni.

“Ako nema Republike, onda nema naše slobode, onda smo ponovo nomadi i opet nas neće biti. Samo sa Srpskom možemo biti sigurni u naš način života”, rekao je Dodik.

On je istakao da je Srpska trajna i “iznad naših života i generacija”.

“Ako tako vidimo Republiku Srpsku, onda će i ova djeca u njoj imati budućnost i uvjeren sam u dobre dane i godine na ovim prostorima”, istakao je Dodik.

Dodik kaže da je u Trnu napravljeno mnogo dobrih akcija te najavio da će ovo naselje za dvije godine dobiti sportsku dvoranu.