ГРАДИШКА, 11. АПРИЛА /СРНА/ - Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио је данас у Градишци реконструкцију магистралних путева Клашнице-Градишка и Врбашка-Козарска Дубица.
GRADIŠKA, 12. aprila – Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas u Gradišci rekonstrukciju magistralnih puteva Klašnice-Gradiška i Vrbaška-Kozarska Dubica.

Dodik je podsjetio da je u prethodnom periodu Gradiška povezana auto-putem sa Banjalukom i Dobojem, ističući da će izgradnjom novog mosta na Savi i povezivanjem sa auto-putem Beograd-Zagreb biti otvorene nove razvojne mogućnosti.

– Mi moramo da iskoristimo tu priliku i to već ozbiljno koriste gradinačelnik Adžić i njegovi saradnici. Izgrađeno je mnogo i o tome moramo da govorimo, ali i da gledamo unaprijed – rekao je Dodik.

Kao veoma važno za bezbjednost stanovništva i materijalnih dobara, Dodik je istakao rekonstrukciju Savskog nasipa u dužini od 56 kilometara, sa pripadajućim pumpnim stanicama.

– To je sada dovoljna brana za izazove koje smo imali ranije sa poplavama. Radovi na rekonstrukciji su izazvali određene probleme jer su devastirani prilazni lokalni putevi i trebamo dalje da radimo na njihovoj sanaciji – istakao je Dodik.

Dodik je ukazao i na značaj ulaganja u energetsku efikasnost Bolnice, te dodao da bi u taj projekat trebalo da uđe i zgrada Gimnazije

Dodik je rekao da je pandemija preusmjerila ogroman novac u zdravstveni sektor, ali da je Republika Srpska stabilna finansijski i politički, kao i grad Gradiška.

– Dolazimo u poziciju da manje investiramo, ali svakako da su te investicije vidljive. Izražavam zadovoljstvo činjenicom da je u Gradišci mnogo urađeno i da su to ljudi primjetili i rekli na izborima. Ti izbori su omogućili potpunu stabilnost grada, što je preduslov za velike investicije kojim mi želimo da se bavimo – naglasio je Dodik.

On je ocijenio da Gradiška ima svoju razvojnu šansu što treba da bude podstaknuto sa viših nivoa vlasti.

Prema njegovim riječima, razvoj Gradiške treba da bude nastavljen, ali da ambicija ne smije da ugrozi lokalne javne finansije koje moraju da budu uravnotežene i realne.

– Ako dođemo u poziciju da zahvatimo više neko što možemo iznijeti onda možemo da ugrozimo budući razvoj – rekao je Dodik i dodao da je povezanost lokalnih i republičkih vlasti najbolji mogući način da se odgovori na sve izazove.

Dodik je u obraćanju novinarima nakon sastanka sa rukovodstvom grada Gradiška najavio da će u naredna tri mjeseca posjetiti sve lokalne zajednice u Republici Srpskoj.

Milorad Dodik u Gradišci (Foto: RTRS)

Milorad Dodik u Gradišci (Foto: RTRS)

Sastanku su prisustvovali i ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić i ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, te direktori “Autoputeva Republike Srpske” Dušan Topić i “Puteva Republike Srpske” Davor Kostrešević.

Prisutni su bili i potpredsjednik Narodne skupšitne Denis Šulić, te narodni poslanici SNSD-a iz Gradiške Ranka Perić Romić i Ognjen Žmirić.

RTRS