LAKTAŠI, 27. maja – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je u Laktašima uručio ključeve 15 stanova za izbjegla i raseljena lica, istakavši da realizacija tog projekta pokazuje da Republika Srpska ide u dobrom pravcu.


Svečanom presijecanju vrpce i uručenju ključeva prisustvovali su vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš i gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić.

Dodik je u obraćanju prisutnima istakao da Republika Srpska ide u dobrom pravcu i razvija se, a to najbolje pokazuje i realizacija ovog projekta.

– Ići u dobrom pravcu znači društvo držati stabilnim, društvo zna kuda se kreće i društvo koje zna svakim danom da riješi neki od svojih problema, kao što je ovaj, gdje će 15 raseljenih lica postati vlasnici stanova i na taj način regulisati svoj status u Laktašima – istakao je Dodik.

On je napomenuo da su za realizaciju tog projekta uložena i značajna sredstva Vlade Republike Srpske, te donatorska sredstva.

Dodik je poručio da Republika Srpska ostaje posvećena običnim životnim pitanjima, vezanim za status ljudi koji žive u Srpskoj, imajući u vidu činjenicu da je svijet u totalnom neredu.

Gradonačelnik Bojić rekao je da su zajedno sa Vladom Republike Srpske i Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice uspjeli da riješe izgradnju 15 stanova, istakavši da je u toku izgradnja i 15 kuća za raseljena lica, koja su imala svoje zemljište.

Bojić je rekao da je ukupno učešće grada Laktaši u ovom projektu oko 200.000 KM.

On je napomenuo da je u toku ove godine riješena i privatizacija više od 10 državnih stanova u kojima živi boračka populacija, a cilj je do kraja godine da se riješe sva pitanja boračkih stanova.