LAKTAŠI, 16. DECEMBRA  – Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras na stranačkoj svečanosti u Laktašima da je stranka neraskidivo vezana za ovaj grad, gdje je i nastala i u kojem je ostvarila izuzetan rezultat na proteklim izborima.


Dodik je izrazio zadovoljstvo što SNSD na večerašnjoj svečanosti na kojoj su sumirani rezultati postignuti u ovoj godini, obilježava završetak uspješne godine, ne samo u Laktašima, nego širom Republike Srpske.

“U ovoj godini je SNSD nakon dugo godina na vlasti pokazao sposobnost da rehabilituje svoju političku snagu, da pobijedi na svim nivoima izbora i da veoma efikasno i odgovorno prema Republici Srpskoj pristupi formiranju institucija vlasti, kao odraz demokratske volje naroda”, istakao je Dodik.

Milorad Dodik 

On je naglasio da ono što legitimiše svaki narod i državu jesu demokratski izbori i sprovođenje tih izbora.

“U Republici Srpskoj nema nikakvih problema u vezi sa tim, mi ćemo već polovinom iduće sedmice imati formiranu novu vladu Republike Srpske”, rekao je Dodik.

On je naveo da su za njega cijela Republika Srpska i svi aktivisti jednaki, ali da Laktaši, gdje je SNSD ostvario izuzetan izborni rezultat, zaslužuju posebnu pažlju.

“Laktaši su što se tiče SNSD-a posebna organizacija, posebna emocija i aktivizam koji pokazuju mnogi ovdje koji su došli. Gradonačelnik Laktaša /Miroslav Bojić/ i njegova ekipa pokrenuli su značajne investicione radove. Posebnu zahvalnost zaslužuju i svi koji su se godinama borili u gotovo nemogućim okolnostima u mjesnim odborima, gdje je najteža politička borba. I njihovo veče je večeras ovdje”, rekao je Dodik.

Predsjednik Gradskog odbora /GO/ SNSD-a Laktaši Miroslav Bojić rekao je da su rezultati na proteklim izborima još jedan dokaz da su Laktaši bastion SNSD-a.

Miroslav Bojić 

“Mislim da smo jedini odbor koji nikada nije izgubio ni na jednom nivou kada je riječ o lokalnim i parlamentarnim izborima od osnivanja SNSD-a. To nam daje snagu, pogotovo pobjeda za predsjednika /Republike Srpske/. Planiramo da uz njegovu podršku nastavljamo da razvijamo dalje Laktaše”, rekao je Bojić.

Bojić je zahvalio svim aktivistima, koji su, kako je naveo, iznijeli najveći teret protekle izborne kampanje.