Bez izgubljenog seta na celom turniru, uspeo je Novak da osvoji 33. titulu u svom 48. finalu na masters turnirima

Novak Đoković

Foto: AP/Tanjug

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je u finalu Stefanosa Cicipasa sa 2:0 (6:3, 6:4) na mastersu u Madridu i tako osvojio svoju 33. masters titulu po čemu se na večnoj listi izjednačio sa Rafaelom Nadalom, koji na turnirima Serije 1.000 ima isto toliko trofeja.

Od samog starta novi šampion Madrida je uhvatio svoj ritam i krenuo silovito, a ono što je bilo primetno jeste bekend srpskog tenisera koji je odlično funkcionisao i zahvaljujući kojem je zadavao najviše štete protivniku.

Sigurnom igrom došao je Đoković do početnog vođstva osvajanjem poena na svoj servis. Potom je poveo i u drugom gemu i stvorio dve brejk šanse, 40:15. Cicipas je uspeo da odbrani prvu, ali ne i drugu, pa je Đoković došao do brejka.

Do kraja seta, obojica tenisera osvajala su poene na svoje servise, iako je na Novak na 4:2 imao 30:0, a onda i 40:40. Ipak, Cicipas je uspeo da osvoji taj gem, ali ne i set jer nije uspeo da vrati brejk Novaku.

Embedded video

 

Velika borba viđena je i na startu drugog seta. Posle 1:1, Novak je imao prvu priliku za brejk kada je poveo sa 40:15. Ipak, sa tri dobra servisa odgovorio je Grk, uspeo da spreči brejk i poveća neizvesnost.

Do 4:4 nije bilo veće promene rezultata, a onda je Đoković uspeo da izbori dve brejk lopte, od kojih jednu realizuje i dolazi do vođstva koje na svoj servis potvrđuje i dolazi do pobede i titule.

Đoković je novim trijumfom izjednačio Nadalov rekord od 33. masters titule, a uz to, dodatno je povećao razliku nad njim. Na početku nedelje razlika između Srbina i Španca je bila 3.395 poena, a posle novog trijumfa u Madridu bodovni saldo najboljeg tenisera sveta iznosiće ukupno 12.115 bodova. Tako će razlika za drugoplasiranim Nadalom biti 4.170 poena.

Posebno je zanimljivo da Novak na ovogodišnjem turniru u Madridu nije izgubio nijedan set, a redom je pobeđivao Frica, Šardija, Čilića (predaja) i Tima. Takođe, ono što je bitno, uz titulu, osvjaanje Madrida ujedno je i odlična priprema Novaka za Rolan Garos koji je naredni Gren Slem u kalendaru.

 

Telegraf.rs