LAKTAŠI, 19. jula – Pedesettrogodišnji muškarac iz Srpca čiji su inicijali G.S. smrtno je stradao u šumskom požaru u mjestu Donja Lepenica.
Policijska stanica Srbac obaviještena je o požaru u šumi u Donjoj Lepenici, na području srbačke opštine, juče u 16.50 časova.

vatrogasci-pozar

Pripadnici Policijske stanice Srbac izašli su na lice mjesta gdje su zatekli pripadnike Vatrogasne jedinice Srbac, te nakon lokalizovanja požara na sredini njive preko koje je prešao požar pronađeno je tijelo nastradalog, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske stanice Srbac i protivpožarni inspektor Policijske uprave Banjaluka, a o svemu je obaviješteno banjalučko Okružno javno tužilaštvo.

Policijska uprava Gradiška apeluje da građani,  s obzirom na vrlo visoke temperature, budu oprezni i da ne dozvole da usljed svog nemara i nepažnje izazovu požar koji može ugroziti ljudske živote i imovinu građana.

U saopštenju se napominje da korov i drugi gorivi materijal treba spaljivati na odgovoran način i to u uslovima povoljnih vremenskih prilika i na površinama koje se mogu kontrolisati.

Pri spaljivanju korova i drugog zapaljivog materijala, potrebno je ugasiti ostatke nesagorenih materija kako bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom i pojava nekontrolisanog gorenja, dodaje se u saopštenju.

Policijska uprava Gradiška ističe da će preduzimati Zakonom propisane mjere protiv lica koja budu izazvala požar i time ugrozila živote i zdravlje ljudi i pričinila materijalnu štetu.

/Srna/