LAKTAŠI, 08. juna – Juče je u prepunoj sali Doma kulture u Laktašima održana Završna svečanost JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Laktaši. Manifestacija pod nazivom “Foliranti u zemlji čuda” izmamila je oduševljenje publike, u kojoj su se našle ponosne mame, tate, bake, deke…i drugi članovi porodice, ali i gosti iz drugih vrtića u regionu, načelnik Ranko Karapetrović, nadzornik Pedagoškog zavoda Staka Nikolić, i druge mnogobrojne zvanice.

z4

Prema riječima pedagoga, Slađane Kesić, ovo je 37. generacija djece, koju ispraćaju iz vrtića. A ove godine, Centar  za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Laktaši u školu ispraća 73 predškolca, koji su redovno pohađali ovu vaspitnu ustanovu. U Programu pripreme pred polazak u školu bilo je 85 djece ukupno .

z8

“Folirante u zemlji čuda” činili su drugari iz vrtića “Zvjezdica” Glamočani, i vrtića “Princeza Katarina Karađorđević” Laktaši.

Gledajući pravi mali spektakl, mogli smo primjetiti da se djeca zapravo igraju na sceni, što i jeste misao vodilja predškolskog rada.

z10

Uz predan rad vaspitača, djece ali i ostalog osoblja vrtića, sve je izgledalo čarobno. I scenografija, koju su izradili “čika” Mile, i teta Nada, i kostimi koje su fantastično odradili kreativni vaspitači iz Glamočana, i Laktaša bili su dostojni jednog Brodveja.

z5

Stariju vaspitnu grupu iz Glamočana izveli su vaspitači Slavica Jajčević i Vesna Đapić, a u Laktašima su to bili Sanela Mrvelj i Nina Stanković, Divna Vukomanović, Danijel Bartulović i Angelina Vuković.

z1 z2 z3  z6 z7  z9  z11