Legendarni umjetnik Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, jedan je od onih koji su stali u odbranu prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića koji je na meti stranaca jer je organizovao Adria tur u vrijeme pandemije virusa korona.

Dr Nele Karajlić je na svom Facebook profilu napisao tekst pod nazivom “O Novaku Đokoviću i koroni” u kojem je napade na srpskog tenisera uporedio sa “međunarodnim posmatračima” iz Top liste nadrealista.

“Histerija i zluradost kojom je inelektualni i sportski ‘razvijeni svet’ obasuo Novaka Đokovića i organizatore Adria tura samo pokazuje sa kojim je olakšanjem dočekan poraz jednog plemenitog pokušaja da se preko sporta približe dva najsličnija naroda na planeti. Srbi i Hrvati. Korona, koja je sprečila veliki triumf pomirenja, slavljena je po stranicama zapadne štampe i na društvenim mrežama kao jedini pobednik ovoga tura”, napisao je Nele i nastavio:

“Meni je jasno zašto ne vole Đokovića. Teško je voleti nekoga ko im u lice kaže šta misli, šta oseća i o čemu razmišlja, a pri tom osvaja sve do sada izmišljene trofeje. Još pride, dolazi iz naroda, koji je, po svakom planu ‘novih svetskih poredaka’, trebalo odavno da nestane. Stoga je jasno da se svaki Noletov poraz, pa makar i od virusa, za kojeg se ne zna ni odakle je došao ni kuda je krenuo, dočekuje kao triumf.”

On je istakao da su “dva velika viteza, Vimbldonska šampiona, Đoković i Ivanišević, pokušali da učine ono što političarima nije uspevalo poslednjih pola veka i to na ‘najvrelijem terenu’ u Zadru. Njihova namera je duboko plemenita, ali je za ‘međunarodne posmatrače’ izuzetno opasna. Jer, šta bi se desilo na Balkanu, kada bi se njegovi narodi složili?  Da li je “razvijenom svetu” potrebna takva jedna nova sila? I na kraju krajeva otkuda njima pravo da se mire, i igraju tenis bez odobrenja “odozgo”?”

 

 

 

Nezavisne