LESKOVAC, 17. jula – Pet dana porodice Miljković u Vlasotincu i Leskovcu, nisu mogli da koriste porodični automobil, iako im je potreban zbog deteta i invalida u kući i, posebno, zbog čestih odlazaka na lekarske preglede.

Miljkovići tvrde, da se to dogodilo samo zbog samovolje službenice u odeljenju za registraciju vozila u vlasotinačkoj policijskoj stanici.

salter201 Blic Rajko Ristic_censored_1000x0

 

Ta službenica, tvrde u ovoj porodici, nezakonito i mimo ovlašćenja, tražila je od vlasnika vozila da napiše izjavu u kojoj će zabraniti da snaja, supruga njegovog sina, upravlja vozilom. Sve se dogodilo poslednjih dana juna i prvih u julu ove godine, ispričala je za “Politiku” Biljana Nikolić, snaja vlasnika automobila, za koju je policijska službenica tražila zabranu upravljanja i korišćenja vozila.

– Vlasnik je moj svekar Milorad Miljković, koji živi u Vlasotincu i koji je invalid, bolesnik sa dijabetesom i četiri bajpasa, dok moj suprug, naša jednoipogodišnja beba i ja živimo u Leskovcu. Svekar je uplatnice o plaćenim taksama i dokumentaciju o izvršenom tehničkom pregledu, sa urednom saobraćajnom dozvolom za automobil koji je trebalo preregistrovati, ali i sa svojim ličnim dokumentima, predao na šalteru vlasotinačke policijske stanice ženi koja radi na registraciji – tvrdi Biljana.

Kako kaže, na njegovo iznenađenje službenica je odbila da registruje vozilo sve dok Biljanin svekar ne napiše i potpiše izjavu kojom njoj zabranjuje korišćenje automobila.

– On je to odbio rekavši da je njegova lična stvar kome će dozvoljavati da upravlja vozilom, čiji je vlasnik i da ona ne može da određuje ko će koristiti automobil. Na te Miloradove reči, službenica je dosta drsko odbila da registruje vozilo – ispričala je snaja Miljkovića.

Supruga Miloradovog sina naglasila je da je njen svekar još jednom sa celokupnom dokumentacijom otišao do policijske stanice u Vlasotincu i da je opet doživeo stres, jer je ista službenica ponovo odbila da registruje automobil, tražeći opet da napiše izjavu o zabrani upravljanja za Biljanu.

Nakon toga, vlasnik Milorad Miljković, njegov sin i snaha napisali su i 2. jula predalii pismenu predstavku i prijavu protiv službenice Policijskoj upravi Leskovac, u čijem je sastavu Policijska stanica Vlasotince. Potom su sačekali nekoliko dana da se službenice na šalteru za registraciju promene u stanici u Vlasotincu i završili posao – bez problema registrovali su Miloradov automobil.

U PU Leskovac potvrđeno je da je predstavka primljena i da je odmah po prijemu započeto razmatranje navoda i primedaba na rad ove službenice u Vlasotincu, za koju se nezvanično saznaje da je supruga pokojnog i poznatog glumca.

Takođe, rečeno je da će pokrenuti postupak biti okončan u zakonskom roku od 30 dana, odnosno do kraja ovog ili početka narednog meseca.

Biljana Nikolić kazala je za “Politiku” da lično ne poznaje službenicu, ali da ju je često viđala kada je sa suprugom i detetom boravila u Vlasotincu.

Navela je da ne zna koji je razlog što je ta službenica ovako postupila prema njenom svekru Miloradu Miljkoviću, niti zašto je tražila da se njoj zabrani upravljanje automobilom njenog svekra.

 

ALO!