LAKTAŠI, 16.marta – Brzom reakcijom policajaca iz Broda i Dervente u nedjelju uveče spriječeno je samoubistvo 28-ogodišnjaka iz Gradiške.

Prema saznanjima Srpskainfo, mladić je odlučio da se ubije, tvrdeći da se razočarao u život i da mu ništa ne ide dobro. Međutim, pravovremenom reakcijom pet policajaca njegov život je spasen.

Ovom prilikom istakli su se policajci Stefan Pijetlović, Dragan Kokanović, Edin Karić, Neven Puljanović i Marko Pejić.

Drama

Drama je počela u nedjelju uveče kada su iz Policijske uprave Gradiška obavijestili kolege iz dobojske uprave da se mladić udaljio od kuće i da planira da se ubije.

Portparol PU Doboj Dragana Kerkez kaže da su odmah alarmirane sve patrole i da je krenula potraga za njim, a prema prvim informacijama on se uputio prema Brodu.

– U mjestu Novo Selo kod Broda policajci su locirali  automobil ispred jednog napuštenog pomoćnog objekta. Ulaskom u navedeni objekat ugledali su muškarca na visini od oko pet metara, sa omčom oko vrata – pojasnila je Kerkezova.

Ljekarska pomoć

Dodaje da su policajci poslije duže vremena uspjeli spriječiti mladića u njegovoj namjeri.

– Mladiću je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Brod, odakle je prevezen u dobojsku bolnicu – istakla je Kerkezova.

Izvor Srpskainfo objasnio je kako je teklo spasavanje ovog mladića, koji je odlučio da dignu ruku na sebe.

– Nakon što smo dobili informaciju da bi mogao biti na području Broda policija je pretraživala teren. U mjestu Novo Selo, koje se nalazi na granici između Broda i Dervente, policija je uočila njegovo vozilo, koje je bilo parkirano ispred jednog nezavršenog objekta – kaže naš sagovornik.

Dodaje da su zatim ušli u unutrašnjost objekta i da su na tavanu, na visini od oko pet metara, vidjeli mladića kako stoji na gredi. Oko vrata je zavezao uže, a drugi kraj za krov. Stajao je na samoj ivici.

Razgovor

Da su policajci zakasnili koji trenutak, velike šanse su da bi mladić počinio samoubistvo. Oni su odmah krenuli da razgovaraju s njim, da ga pokušaju smiriti, a posebnu ulogu je u svemu imao policajac Dragan Kokanović, koji je odranije imao iskustva sa sličnim situacijama.

– Kad god su se policajci pokušali lotrama popeti do njega, on je zaprijetio da će skočiti i počeo da se pomjera prema ivici. Tokom razgovora oni su ga smirivali i ponudili mu cigarete. Par puta mu je policajac dobacivao cigaretu, a onda je u jednom trenutku namjerno malo dalje od njega bacio cigaretu – prepričava događaj izvor Srpskainfo.

Dok se on okrenuo da ode po cigaretu, policajci su se uspjeli popeti do njega.

– On je nastavio da odbija da siđe. I dalje je tvrdio da će se ubiti, pa su policajci nastavili razgovor s njim. Poslije nekog vremena uspjeli su ga savladati, skinuti mu omču sa vrata, te bezbjedno spustiti u prizemlje objekta. U međuvremenu je došla i Hitna pomoć, pa je odvezen u bolnicu – dodao je naš izvor i precizirao da je sve trajalo duže od sat vremena.

ŽENA NA MOSTU

Policajac Dragan Kokanović je i sredinom prošle godine spriječio jedno samoubistvo.

On taj dan nije bio na dužnosti, ali dok je prelazio preko mosta u Derventi vidio je ženu kako hoda s druge strane ograde. Zaustavio je vozilo, neprimjetno joj prišao s leđa, uhvatio za ruku i krenuo s njom da priča, da je ubjeđuje da ne skoči.

Poslije nekog vremena ubijedio ju je da odustane, te je prebacio preko ograde i tako joj spasio život.