LAKTAŠI, 29. oktobra – Posle dvosatnih pregovora i pretnji da će benzinom i plinom zapaliti stan, sudski izvršilac je obustavio deložaciju porodice Bose Tešanović iz stana od 56 kvadrata u Vidovdanskoj ulici u centru Gradiške.

Foto: Milan Pilipović / RAS Srbija

Ova odluka obrazložena je bezbednosnim razlozima, međutim postupak nije okončan.

Bosa Tešanović je “EuroBlicu” kazala da njoj nije poznato da li će i kada uslediti novi pokušaj deložacije, ali je i dalje odlučna da se bori za stambene kvadrate. Time su odahnuli brojni meštani i prolaznici okupljeni ispred zgrade u kojoj Bosa, opštinska službenica u penziji stanuje sa ćerkom i dvojicom unuka.

– Ovo je posledica nelogičnih i nepravednih sudskih presuda jer ja sam pre 20 godinama imala stan u susednoj zgradi, ali sam ga, uz saglasnost vlasnika,  Opštine Gradiška, menjala. Sada, ukoliko bi deložacija bila izvršena, ostala bih bez ičega, u parku na klupi – kazala je Tešanovićeva.

Deložacija je zakazana nakon sudskog rešenja prema kojem je njena porodica, dužna da napusti sporni stan i da ga preda predratnom vlasniku, Saneli Francuz.

Situacija je kulminirala kada je Bosina ćerka, Renata Tešanović, sa prozora na prvom prolila benzin prezeći da će ga zapaliti ukoliko policija, sudija i ostali akteri budu insistirali na deložaciji.

Foto: Milan Pilipović / RAS SrbijaBosa Tešanović

Bosa Tešanović tvrdi da je ona zakonska vlasnica stana kojeg je otkupila pre nekoliko godina, jer u to vreme nije bio u sporu.

Sanela Francuz je kazala medijima da je donesena pravosnažna sudska presuda u njenu korist.

Ona podseća da je u tom stanu živela sa bakom i da je, posle bakine smrti iz stana isterana 2. augusta 1997. godine. Ovo je bio drugi pokušaj mirne deložacije porodice koji nije uspeo.

 

/Blic.rs/