LAKTAŠI.1.marta- Prava drama odigrala se u ponedjeljak naveče u Policijskoj stanici u Laktašima nakon što je osumnjičeni D. Z. (23) iz Trna iskočio kroz prozor na prvom spratu policijske zgrade, navodi SrpskaCafe!

 

policija foto

On je, sa visine od tri-četiri metra, pao na zemlju i zadobio višestruke povrede. Na licu mjesta ukazana mu je prva pomoć, a potom je prevezen u UKC Republike Srpske. Nakon zbrinjavanja njegovo stanje je stabilno i pušten je na kućno liječenje iako ima prelom prvog i drugu lumbalnog pršljena.

Kako saznaje SrpskaCafe, D. Z. uopšte nije bio uhapšen, već je zajedno sa još jednim licem pozvan u PS Laktaši kako bi dali izjave u svojstvu osumnjičenih za više krađa. Dok je, u hodniku policijske stanice, čekao saslušanje D. Z. je dežurnim policajcima iznenada viknuo “zovite Hitne pomoć”, a potom je otvorio prozor, zakoračio na klima uređaj i iskočio kroz prozor.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, potvrdila je da su dva lica pozvana u službene prostorije radi ispitivanja nakon čega je jedan od njih skočio kroz prozor.

– Dok su policijski službenici ispitivali jedno lice, drugo lice, koje je čekalo u hodniku, je bez ikakvog povoda iznenada iskočilo kroz prozor. Policijski službenici povrijeđenom su ukazali prvu pomoć do dolaska ekipe Hitne pomoći koja ga je prevezla u UKC RS – rekla je Markanovićeva.

U CJB Banjaluka tvrde da bezbjednost osumnjičenog ni na koji način nije bila ugrožena i da prema njemu ili drugom licu nisu primjenjivana sredstva sile ili prinude, već su se uredno odazvali po uručenom pozivu.

– O svemu je upoznato Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci koje je naložilo da se izvrši uviđaj na mjestu samopovrijeđivanja i da se o tome dostavi izvještaj – istakla je Markanovićeva.

O cijelom slučaju upoznata je i Jedinica za profesionalne standarde MUP-a RS kako bi se utvrdilo zašto je osumnjičeni bio ostavljen bez nadzora policajaca i da li u svemu ima njihove odgovornosti.

(srpskacafe.com)