LAKTAŠI, 21. novembra – Sinoć je u Drugovićima održano Donatorsko veče povodom gradnje novog Hrama “Rođenje presvete Bogorodice- Mala Gospojina”. Uloga domaćina pripala je izabranim članovima Odbora za gradnju, parohu drugovićkom, ocu Mladenu Vidoviću i načelniku opštine Laktaši Miroslavu Bojiću.

Prisutni gosti imali su priliku upoznati se sa istorijiskim podacima koji kažu da je na području Drugovića tri puta građena pravoslavna crkva, i svaki put uz nesebičnu pomoć naroda. Ništa drugačije neće biti ni ovaj put, kada se na samom početku gradnje Hrama, odazvao veliki broj privrednika i ljudi koje svoje porijeklo vode iz ovih krajeva.

Kad čovjek zida kuću, ne zida je za sebe, nego za svoju djecu i unučad. Tako nastaje porodica i domaćinstvo. Kad vladar zida crkvu, ne zida je za sebe, niti za svoje sinove,ni unučad, nego za narod koji će je kroz vijekove pohoditi. Tako se stvara država. Kuća je ono što ostaje poslije čovjeka. Crkva je ono što staje poslije vladara. Kuća ostaje djeci, a crkva narodu.

Veče su, pjesmom i igrom uljepšali muzičari, i članovi SPKD “Prosvjeta”, sekcija iz Potočana.