Učenik devetog razreda OŠ “Mokro” Dušan Gluhović osvojio je sedmo mjesto na Međunarodnom takmičenju iz matematike pod nazivom ,”Kengur matematičar 2020.”, u konkurenciji od preko šest miliona učenika iz cijelog svijeta. Zbog epidemiološke situacije takmičenje se organizovalo putem onlajn platforme.

Sedmo mjesto za Dušana Gluhovića je nagrada za trud i rad koji je uložio tokom školovanja, ali i velika motivacija za takmičenja koja tek predstoje.

Dušan ističe da se sprema i vježba sa svojom nastavnicom matematike od šestog razreda te da je ovo samo jedno u nizu takmičenja na kojima je učestvovao.

Јedna od najdražih nagrada je, kada je kao učenik šestog razreda, na Svetosavskom takmičenju iz matematike u organizaciji društva matematičara Republike Srpske, koje je održano na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu u kategoriji sedmih razreda zauzeo prvo mjesto.

Nastavnica matematike Gordana Miletić kaže da je Dušan talentovano dijete koje će sigurno nizati uspjehe u daljem školovanju.

Nakon završetka osnovne škole, Dušan kaže da će upisati Gimnaziju u Palama, dok u daljoj budućnosti ima namjeru da se obrazuje kroz izučavanje prirodnih nauka.

RTRS